Viking

Viking

Russia 2016, action-drama-history 133’, Russian with Montenegro-Serbian subtitles – distributor Festival guest

Из времена тешких мачева и тамних закона крви, када је притисак великог хаоса давао повод за хероје. Из Средњег века долази нам прича која је променила Русију заувек… Кијевска Русија, крајем 10. века… Након смрти оца, владара Кијевске Русије, млади кнез је принуђен на изгнанство. У изгнанству окупља војску надајући се да ће поново освојити Новгород, али се на том путу суочава са моћним Византијским снагама. Редитељ Андреј Кравчук: “Наш филм је прича о принцу који је створио руску државу. Његови преци су дошли из Скандинавије. Ми говоримо о нашим коренима, о онима који су успели да уједине народе и створe нову земљу. У њиховим венама текла je не само крв Словена, већ и Викинга. Ми желимо да направимо забаван и спектакуларан филм заснован на озбиљној људској драми, желимо да испричамо причу о рођењу људске душе. И рођењу једне државе.”

From Medieval comes this history that will change Russian history forever… Kievan Rus, late 10th century. After the death of his father, the young Viking prince Vladimir of Novgorod is forced into exile across the frozen sea.

 

director Andrej Kravčuk,

production: Direktsiya kino

cast: Danila Kozlovski, Svetlana Kočenkova, Maksim Sukhanov, Igor Petrenko, Vladimir Jepifantsev, Andrej Smolijakov, Kiril Pletnev, Aleksandra Bortič